Ondernemer uit Bekkevoort vertrekt vrijdag naar Oekraine

Er komt een brede golf van solidariteitsacties op gang met Oekraïne. Onder meer Nico Vanderelst uit Molenbeek-Wersbeek startte eerder deze week met een inzameling van goederen. Nico vertrekt vrijdag persoonlijk met dat materiaal naar Oekraïne. Hij heeft een sterke persoonlijke band met het land. Zijn echtgenote is afkomstig uit Oekraïne en haar familie woont er nog steeds. Die familie woont in Uzhorod, een stadje in het westen van het land, bijna op de grens met Hongarije. Die plaats ligt dus ver weg van de Russische grens en ze schurkt aan tegen een land dat, ondanks de minder conventionele standpunten van haar president Viktor Orban, volwaardig deel uitmaakt van de Europese Unie. Dat maakt het minder waarschijnlijk dat de Russische inval op dit moment effectief ook naar deze regio zal uitgebreid worden.

Nico heeft een bedrijf dat tuin- en straatmeubilair plaats en daar werken tien Oekraïners. Een aantal van hen wilden terug naar hun geboorteland op mee te gaan vechten tegen de Russen. Na overleg met de ganse groep werd dat plan opzij geschoven. Het ijkt zinvoller om volop in te zetten op de inzameling van goederen en geld in België om dat vervolgens naar Oekraïne te brengen.

Die inzameling loopt ondertussen volop. Nico startte de Facebookpagina Support help The Ukraine People om zijn actie bekend te maken. Hij wil vooral volgende goederen inzamelen: kleding voor vrouwen en kinderen, pampers, kleding voor mannen, thermisch ondergoed, medische materiaal, EHBO spullen, verbandkisten, kousen en schoenen en droge voeding zoals rijst en pasta.
Je kan de man ook bellen op 0485|252090.

Een financiële bijdrage kan op rekeningnummer BE74 7340 2954 6007 met als mededeling HULP OEKRAINE.
Nico Vanderelst vertrekt in principe volgende vrijdag naar Oekraïne.

Geef een reactie