Invaren nieuwe brug over Albertkanaal in Beringen vanavond live op je scherm

Dit weekend wordt in Beringen de stalen boogbrug die over het Albertkanaal komt, van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en daar op haar plaats gelegd. Eerst wordt de nieuwe brug  aan het montageterrein op een ponton op het Albertkanaal gereden. Zaterdagavond vanaf 20 uur wordt de brug dan op het ponton op hoogte gevijzeld. Vanaf zondagochtend 7 maart zal de brug dan naar haar definitieve plaats worden gevaren.

In normale tijden lokt dit spektakelstukje een massa kijkers maar dat kan nu natuurlijk niet. Je kan de werken wel volgen op de livestream van de Vlaams Waterweg. De uitzending begint op zaterdag 6 maart vanaf 20 uur.

Meer dan 20 nieuwe bruggen

Met bijna 40 miljoen ton vervoerde goederen per jaar is het Albertkanaal de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Vooral het containervervoer kende het voorbije decennium een steile opgang. De bruggen over het kanaal beperken echter de doorvaarthoogte. Met de installatie van een reeks nieuwe bruggen stijgt die hoogte naar 9,10 m waardoor binnenschepen met vier lagen containers veilig kunnen passeren.

De nieuwe brug in Beringen is 175 meter lang. De hoogte van de boog komt 30,5 meter boven het wegdek. De openstelling van dit kustwerkje gebeurt in september 2021. Daarna wordt de oude brug afgebroken en wordt het kanaal verbreed van 50 meter naar 86 meter. Die werken zullen nog tot de zomer van 2022 duren.

Op termijn zullen meer dan 20 gelijkaardige bruggen volgens dit principe worden gebouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.