Minder mobiele mensen kunnen met huurwagen van SpareMobility naar het vaccinatiecentrum in Diest

Vanaf einde maart schakelt het vaccinatiecentrum in Diest naar de volle capaciteit. Er kunnen dan iedere dag meer dan zevenhonderd mensen uit Diest, Halen, Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort gevaccineerd worden. Het centrum is opgebouwd in CC Den Amer. Daar is alleszins voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsers. Ook de bereikbaarheid van Den Amer is vrij goed.

Wie opteert voor het openbaar vervoer neemt best de bus of de trein naar het station van Diest. Daar zal gedurende de opening van het vaccinatiecentrum permanent een shuttle bus voor een verbinding naar Den Amer zorgen.

Diest, Bekkevoort en Halen schakelen verder ook de Minder Mobielen Centrale in. Scherpenheuvel-Zichem heeft geen eigen vrijwilligers in zo’n centrale maar de inwoners van de basiliekstad kunnen beroep doen op de vrijwilligers van de centrale in Diest.

In de eerstelijnszone Zuidoost Hageland kunnen de 65-plussers een beroep doen op de ‘Vaccitaxi’ Die brengt hen voor 5 euro heen en terug naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. Glabbeek, dat ook deel uitmaakt van die zone, heeft een eigen systeem en biedt dat vervoer zelfs gratis aan.

Ook in de eerstelijnszone Demerland wordt momenteel gewerkt aan een vergelijkbaar systeem. De vier gemeenten zullen, ieder voor hun inwoners, op specifieke momenten een huurwagen ter beschikking stellen. Vrijwilligers kunnen dan minder mobiele mensen, allicht boven 65-jaar, met die wagen vervoeren van en naar het vaccinatiecentrum. De details van de regeling zijn momenteel nog niet bekend maar het systeem wordt opgezet met het bedrijf SpareMobility uit Scherpenheuvel. Dat is een initiatief van Vincent Ceunen. Hij verhuurt de vervangwagens van garage P&P aan klanten die tijdelijk of slechts voor een beperkte periode een wagen nodig hebben. Huren kan al vanaf 1 uur maar het kan ook voor meerdere dagen. 

Geef een reactie