Organisatoren Merodefestival blijven hopen dat festival kan plaats vinden

Voor de organisatoren van het Merodefestival zijn het hoogst onzekere tijden. Het optreden van Ananta Roosens en Trio Basta dat volgende zaterdag zou plaats vinden in Herselt en ook dat van The Rheingans sisters op 27 februari in Langdorp, gaan zeker niet door. Eerder deze week werd het concert van Illuminations / Resonance op 20 maart in Langdorp geschrapt.

Toch leeft het team van Jochen Smets op hoop. “Van zodra het kan willen we de draad terug oppikken”, verklaart de organisator. “Met al dan niet nog een aantal concerten dit voorjaar, een hopelijk heerlijk Hemelvaartweekend met muzikale wandelingen én concertavonden, en ook in de zomer meer van dat.  Vanaf het najaar komen dan volop nieuwe kerkconcerten terug.”

Het Hemelvaartweekend is dit jaar van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei. De vaccinatiecampagne komt pas volop op gang vanaf april maar dan zijn eerst de mensen ouder dan 65 jaar aan de beurt. Midden maart zou het overlegcomité een standpunt in nemen over de festivals in het voorjaar en in de zomer.

Het team van het Merodefestival probeert ondertussen om alle afgelaste concerten opnieuw in te plannen. Dat is echter geen evidente opdracht. Veel artiesten die de organisatie inboekt, komen uit het buitenland. Ze moeten dus voorlopig ook rekening houden met reisbeperkingen.

Wie eerder al een ticket kocht kan dat blijven gebruiken en als de nieuwe datum niet past kan je het omruilen voor een ander concert.

Wie de combinatie van een toffe wandeling in het groen met vaak minder bekende maar steengoede folkmuziek niet kan missen, kan uiteraard de app van het Merodefestival installeren. Je vindt er momenteel 4 routes in:

  • Demerbroeken met Engelse melancholische folk
  • Trichelbroek met Scandinavische folkLangdorp met Musica populare dell’italia
  • Averbode Bos & Heide met Afrikaanse muziek
  • Westerlo (Kwarekken en Beeltjens) met Franse folk

In de komende weken mag je ook een wandeling in Dassenaarde én in de Langdonken verwachten. 

De app downloaden kan hier voor iOS of Android.

Het is belangrijk dat je de app update, zodat je steeds de meest recente versie hebt, en je zorgeloos kan wandelen.  Updaten voor iOS doe je zo, updaten voor Android zo. 

Geef een reactie