Opbrengst exclusieve release van legendarische EP van Capital Scum gaat naar Kom Op Tegen kanker

Het familiefestival Lolands startte een paar jaar geleden met een nieuwe traditie. De vrijdagavond werd thema-avond. In 2019, de laatste keer dat het festival kon doorgaan, was dat thema hardcore. Er was bij de organisatoren wel wat twijfel op voorhand, maar het werd uiteindelijk een knallend succes, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Hardcore ziet er misschien ruig uit maar de sfeer op de wei van de Lo is nog nooit zo solidair geweest als toen.

Peter “Pies” Laeremans is de veruitwendiging van die tegenstelling. Op het podium een imposante en volumineuze leadzanger van Capital Scum, het hardcoremonument van het Hageland en omstreken. Naast het podium een zachtzinnige schilpaddenkweker met een sterke voorliefde voor een lekker biertje.

Capital Scum was tijdens Lolands de lead-out voor Belgian Associality en Channel Zero maar de “gasten van hier” konden gerust hun voet zetten naast die van de collega’s. Dat kan ook nauwelijks anders. Vijfendertig jaar ervaring levert wel wat op.

Gisteren pakte Peter Laeremans uit met een verrassing. Capital Scum wil Clutch The Flag, de 7” EP die in 1986 verscheen en een mijlpaal blijft in de hardcore, opnieuw uitbrengen. Dat zal gebeuren als een one-sided 12” plaat met een exclusieve vormgeving. Er worden slechts 100 exemplaren van gemaakt wat meteen een garantie is voor exclusiviteit. De plaat komt in zwart, wit en rode vinyl met muziek aan de ene kant en het label van het legendarische Hardcore Hageland aan de andere kant.

En daarmee is meteen ook de bedoeling van de release neergezet. Hageland Hardcore was het label van Werner Excelmans. Hij is op internationaal vlak een monument voor het muziekgenre. Werner overleed in 2017 na een zeer korte strijd tegen pancreaskanker. De opbrengst van de release van Clutch The Flag gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker.

De prijs van de releaseplaat zal tussen 15 en 18 euro liggen, exclusief verzendkosten. Je kan ze vanaf nu bestellen bij http://www.facebook.com/peter.laeremans

Geef een reactie