Leuven verplaatst bomen van Philipssite naar Kessel-Lo

Op de Philipssite in Leuven staan een 75-tal bomen. Verschillende daarvan vertonen een slechte groei. De stad Leuven onderzocht, samen met een bomenexpert, hun gezondheid. 32 bomen bleken nog relatief gezond maar om hen optimale groeikansen te geven, dienden ze verplaatst te worden naar een geschiktere locatie. Vorige dinsdag haalde een gespecialiseerde firma ze uit de grond om ze vandaag woensdag te herplanten langs het Jan Vranckxpad in Kessel-lo zodat ze daar verder kunnen groeien en bloeien.

“We willen deze bomen een betere toekomst geven. We doen dit nu omdat het broedseizoen eraan komt, de periode waarin vogels ongestoord hun nest moeten kunnen maken”, zegt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.

De tien kerselaars aan de binnenzijde van het park die in goede gezondheid zijn kunnen gewoon blijven staan. De overige bomen vertonen al enkele jaren minder groei. Zij zijn niet meer gezond. In het najaar, na de passage van het WK Wielrennen waarvan de eindmeet op de Philipssite zal liggen, zal de stad het park tijdelijk terug aanleggen in afwachting van een definitieve heraanleg in 2023.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.