Oprichter de Lift Education Bert Beelen krijgt Lifetime Achievement Award van Passwerk

De Leuvense advocaat en oprichter van de school De Lift Education Beert Beelen, heeft de Lifetime Achievement 2021 van Passwerk gekregen. De Lift Education is een privéschool voor kinderen met een autismespectrumstoornis, gevestigd in de gebouwen van de citadel in Diest.

Bert Beelen richtte in 2014, samen met zijn dochter Katrien en schoonzoon Ted Kappetijn, de secundaire school De Lift Education op. De directe aanleiding voor het initiatief was de kleinzoon van Bert Beelen. Die heeft zelf ook ASS. Zij krijgen, onder leiding van Annemie Willekens, onderwijs op maat met de nadruk op informatica. Daar zijn ze vaak ook bijzonder goed in.

Passwerk is een organisatie die de kwaliteiten van mensen met een autismespectrumprofiel met een normale begaafdheid inzet voor het testen van software, het ontwikkelen van software, Business Intelligence (SAS & Power BI) en het uitvoeren van quality assurance opdrachten. Door een professionele jobcoaching komen de unieke talenten van hun medewerkers tot hun recht.

De raad van bestuur van Passwerk noemt de sociale gedrevenheid van Bert Beelen als één van zijn gewaardeerde kenmerken. Zij noemen zijn aanhoudend streven naar toegankelijkheid en betaalbaar onderwijs voor jongeren met autisme bewonderenswaardig. Bert Beelen is volgens Passwerk voorstander van een persoonlijk onderwijsbudget zodat iedere jongere onderwijs op maat en in functie van zijn of haar talenten kan volgen.

Passwerk zet ruim honderd mensen met een autismespectrumprofiel aan het werk in it-omgevingen, zowel bij de overheid als in privébedrijven.

Geef een reactie