Personeelsregistratie-app voor vaccinatiecentrum Diest is actief

Donderdagavond kregen de mensen die zich aangemeld hebben als vrijwilliger voor het vaccinatiecentrum in Diest een mail van de online applicatie Book’u. Dat is een platform dat bedrijven en organisaties die actief zijn in de retail, horeca, industrie en eventsector toelaat om de personeels- en vrijwilligersadministratie te automatiseren. Zorgverleners, stewards en andere medewerkers kunnen op die manier vlot hun beschikbaarheden tijdens de vaccinatieperiode doorgeven en nakijken wanneer ze worden ingeschakeld.

De start van Book’u verliep niet volledig succesvol. De applicatie was aanvankelijk zeer traag en na een uurtje ging het platform zelfs helemaal plat. Op de Facebookpagina VC Diest werd vrijdagochtend aangegeven dat de servers van Book’u allicht overbelast waren. Dat klinkt vreemd. Book’u geeft namelijk zelf aan dat ze in 2019 de planning van 1200 vrijwilligers op Tommorowland organiseerden. Vanmorgen was het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar. De app zelf was wel weer bereikbaar.

Book’u wordt gebruikt door 96 vaccinatiecentra in België. Het bedrijf was de beste bieder van een gunning die werd uitgeschreven door VIVEL, het Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn dat de vaccinatiecentra ondersteunt.

Wie de mail in de elektronische postbus kreeg, kon een aantal persoonlijke data ingeven. Je moet onder meer je rijksregisternummer en je IBAN-bankrekeningnummer ingeven. Een aantal mensen stellen zich vragen bij dat laatste. Het bankrekeningnummer zal gebruikt worden om de vrijwilligersvergoeding die in principe voorzien is, uit te betalen.

Je moet ook een pincode kiezen. Die zal dienen om via een prikklok je aanwezigheid in het centrum te registreren.

Ondanks de uitschuiver van deze externe leverancier is het alleen maar goed nieuws dat de personeelsorganisatie van de vrijwilligers voor het centrum gestart is. Dat betekent ook dat het centrum zelf snel operationeel zal worden. In principe moeten de vaccinaties beginnen op 1 maart maar dat is afhankelijk van de levering van voldoende vaccins.

Je kan je nog steeds aanmelden als vrijwilliger via deze link: www.diest.be/vrijwilliger-vaccinatiecentrum

Geef een reactie