WK wielrennen wordt rookvrij – Kledinglijn “Gelijk nen Echte” steunt Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kanker wordt de charity partner van de 2021 UCI Road World Championships. De organisatoren van het WK en KOTK willen van het WK een rookvrij evenement maken. Samen willen ze ook een campagne starten om mensen te mobiliseren in de strijd tegen kanker.

Samen voor een rookvrije toekomst

Kom op tegen Kanker en vzw WK2021 zetten samen hun schouders onder het plan om van het WK wielrennen een volledig rookvrij evenement te maken. Kom op tegen Kanker is een van de belangrijkste voortrekkers op het vlak van preventie van kanker door vermijdbare oorzaken.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, zegt: “Door onze krachten te bundelen met andere organisaties met eveneens een krachtig en gedifferentieerd netwerk, krijgt onze boodschap meer impact. De uitstraling en prestige van het WK wielrennen willen we gebruiken om de mensen te sensibiliseren. We zijn dus erg blij dat we de officiële partner worden van het WK 2021 en daarmee een nieuwe bondgenoot omarmen in onze missie”.

Volgens organisator Christophe Impens is de uitstraling en het prestige van het WK wielrennen de ideale opportuniteit om de mensen te sensibiliseren. “Meer dan ooit is het voorbije jaar het belang van een goede gezondheid gebleken”, zegt Impens. “Kom op tegen Kanker zet al jaren in op preventie om zo kanker maximaal te vermijden en wij versterken graag die boodschap. Met de ambitie om er met z’n allen – organisatie, medewerkers en toeschouwers – een rookvrij WK van te maken, komen we weer een stapje dichter bij een ideale, gezondere wereld. Het enige wat mag branden zijn je kuiten.”

Gelijk nen Echte

Om het partnerschap kracht bij te zetten lanceren Kom op tegen Kanker en vzw WK2021 met de ondersteuning van KBC samen een campagne in de strijd tegen kanker. Ze rekenen daarbij op heel Vlaanderen en de verbondenheid die zo’n WK met zich meebrengt. Met het ‘Gelijk nen Echte’-team willen ze de grootste wielerploeg van Vlaanderen vormen om zo tijdens de maanden in de aanloop naar het WK geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Dat zal gebeuren aan de hand van verschillende uitdagingen die zullen gelanceerd worden in de periode van maart tot september en waaraan mensen kunnen deelnemen mits een bijdrage.

Karl Vannieuwkerke zet zijn schouders mee onder het initiatief als ploegleider. Hij kan rekenen op Ine Beyen, de echtgenote van profwielrenner Serge Pauwels, en sportanker van VRT Maarten Vangramberen als kopvrouw en kopman. 

In het kader van de campagne lanceert Kom op tegen Kanker een wielercollectie, om de uitdagingen ‘Gelijk nen Echte’ en volledig in de stijl van het WK Wielrennen te kunnen aangaan. De collectie bestaat uit Gelijk nen Echte-wieleroutfits en een lifestyle-collectie voor de hele familie en ligt vanaf begin april in de winkel.

De actie is het resultaat van een samenwerking met JBC en de sportkledingfabrikant Santini. Je kan vanaf april de kledinglijn vinden in de winkels of in de webshop van JBC.  20% van de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. JBC is in feite de afkorting van Jean Baptiste Claes, de oprichter van de kledingketen. Hij was vroeger zelf proffesioneel wielrenner op een zeer degelijk niveau.

Geef een reactie