Kudde van 300 schapen tijdelijk overgebracht naar Dassenaerde

Wie regelmatig door het wandelgebied van Averbode Bos en Heide struint heeft ongetwijfeld de impressionante kudde schapen al tegengekomen. Ook op de Demeroevers kan je de dieren af en toe zien trekken. Bijna 300 zijn het er en er er loopt ook een geit tussen.

De stevige winterprik die we momenteel meemaken zorgt nu echter voor acuut plaats- en voedselgebrek. Daarom heeft Natuurpunt de dieren de kudde tijdelijk overgebracht naar het begrazingsraster Grootveld in Dassenaerde. De dieren worden daar dagelijks bijgevoederd en ze krijgen ook iedere dag vers drinkwater. Als de ergste vorst voorbij is gaan de schapen weer terug naar Averbode.

Grootveld ligt aan de Vennestraat en op de Lazarijberg naast Fort Leopold. Wandelaars die iets abnormaals opmerken in de kudde nemen best contact op met Filip Meyermans op nummer 013.780043 of via email naar filip.meyermans@skynet.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.