Parking Het Moment in Averbode overspoeld door wandelaars

De pandemie die de wereld nog steeds beheerst heeft alvast de wandelsport een ferme populariteitsinjectie gegeven. In Averbode Bos en Heide is het soms temporiseren om aan het samenscholingsverbod te ontsnappen. Het gebied is zeer populair bij wandelaars die vaak van ver komen om van deze mooie regio te genieten.

Dat heeft ook gevolgen voor de parking van het Moment. De hordes wandelaars die naar Averbode komen gebruiken die uiteraard om hun wagen tijdelijk te stallen maar daardoor vinden bezoekers aan het kerkhof of ouders die hun kinderen ophalen aan kleuter- en lagere school de Vlindertuin vaak geen plaatsje meer. Ook voor klanten van de abdijwinkel is dat een vervelende zaak. De overlast doet zich vooral voor in de namiddag en tijdens de weekends.

Burgemeester Manu Claes doet nu een oproep aan de wandelliefhebbers om de parking van Het Moment niet meer te gebruiken. Manu Claes wil dat zij de parkings aan het Sint-Jansplein (Parking 3) en aan de sporthal van Averbode (Parking 4) gebruiken. Hij vraagt ook aan organisatoren van wandelingen om deze niet te laten starten aan Het
Moment maar wel op het Sint-Jansplein en aan de sporthal van Averbode.

Om dat extra te promoten is de parkeerroute aangepast. Parking 4 stond daar nog niet in maar is nu wel opgenomen. opgenomen. volgens burgemeester Claes is er een duidelijke bewegwijzering naar de beide parkings en liggen ze op wandelafstand van de Averboodse bossen en van de abdij.

Het is natuurlijk de vraag of de wandelaars bereid gaan zijn om dat advies te volgen. Mensen zijn vaak geneigd om de gemakkelijkste oplossing te kiezen. De ligging van Parking Het Moment laat toe om eenvoudig de weg over te steken en je kan aan een stevige wandeling beginnen. Parking 3 aan het Sint-Jansplein ligt inderdaad niet op al te grote afstand maar dat geldt niet echt voor Parking 4 aan de sporthal. Die ligt al een flink stuk buiten het centrum.

Geef een reactie