Leerling HABK besmet met Britse variant covid-19. 32 leerlingen en 2 leerkrachten in quarantaine

De directie van HABK (Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst werd vandaag, zondag 24 januari in de late namiddag, geïnformeerd over de besmetting van een leerling. Het gaat over de Britse variant van covid-19. De contacten met de medeleerlingen en leerkrachten van de leerling worden als een hoog-risicocontact gezien.
Dat wil zeggen dat alle leerlingen van de groep en hun leerkrachten 10 dagen in quarantaine moeten. Concreet gaat het om 2 leerkrachten en 32 leerlingen van de 1 ste en 2de graad (6-11 jaar) die op woensdagnamiddag van 13 uur tot 14.40 uur les volgen in Gelrode.

Alle kinderen die les volgen in de getroffen groep werden telefonisch én per e-mail verwittigd. In samenwerking met de Eerstelijnszone (ELZ) Demerland zullen ook (snel)testen worden uitgevoerd op de betrokken leerkrachten en
leerlingen. Ze kunnen daarvoor contact opnemen met hun eigen huisarts. Ze krijgen in elk geval ook een uitnodiging van ELZ Demerland, waar vanaf morgen testen per klas beschikbaar zullen zijn.

In het algemeen geldt natuurlijk dat wie klachten of symptomen heeft, onmiddellijk contact opneemt met zijn eigen huisarts, met een verwijzing naar de situatie en het feit dat de Eerstelijnszone Demerland betrokken is. Burgemeester Gwendolyn Rutten wil geen risico’s nemen. De veiligheid van de kinderen, de leerkrachten en de hele gemeenschap zijn momenteel prioriteit.

Geef een reactie