Bijna volledig schepencollege van Bekkevoort in quarantaine

De zware uitbraak van covid-19 in Bekkevoort, heeft een opvallend gevolg voor het college van burgemeester en schepenen. Enkel eerste schepen Benny Reviers zit momenteel niet in quarantaine.

Vorige vrijdag werd beslist om de gezinnen van leerlingen uit kleuter- en lagere school ’t Scholeke in Wersbeek een quarantaine op te leggen tot en met vrijdag 29 januari. Dat had meteen gevolgen voor burgemeester Hans Vandenberg. Zijn dochter is een leerling van ’t Scholeke en dus besloot de burgemeester om zich consequent aan de maatregelen te houden. Vandaag gaf Hans Vandenberg een interview aan VTM Nieuws. Dat gebeurde digitaal op afstand.

Maar ook drie andere schepenen hebben nog jonge kinderen en die lopen allemaal school in Bekkevoort. Zaterdag werden de twee andere scholen in de gemeente gesloten en de leerlingen en hun ouders moesten eveneens tijdelijk en preventief in quarantaine. Dat had gevolgen voor de schepenen Nathalie Weck, Wouter Lenaerts en Raf Vanmeensel. Ook zij zitten tot en met woensdag 27 januari in quarantaine. De drie schepenen en burgemeester Hans Vandenberg verkeren overigens in prima gezondheid.

Enkel eerste schepen Benny Reviers kan momenteel fysiek aanwezig zijn. Benny Reviers heeft geen schoolgaande kinderen meer en moet dus niet in quarantaine.

De maatregel had ook onverwachte gevolgen. De echtgenoot van Nathalie Weckx bijvoorbeeld, is Tom Jonckers, de zaakvoerder van fietsenwinkel T-Bikes in Bekkevoort. Omdat Tom mee in quarantaine moet is zijn fietszaak gesloten tot en met woensdag 27 januari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.