Gemeenschapscentra van Scherpenheuvel-Zichem vallen af als potentiele vaccinatieplaats

De eerstelijnszone Demerland zal in principe twee vaccinatiecentra hebben voor de inentingscampagne tegen covid-19. De stadsfeestzaal van Aarschot is een zekerheid. Voor het tweede centrum waren twee kandidaten. Diest schoof vorige maandag Den Amer naar voren en Scherpenheuevel-Zichem bood aan om de opties van gemeenschapscentra De Hemmekens in Zichem en De Keyt in Messelbroek te overwegen.

Die keuze is ondertussen echter gemaakt. Vanmorgen brachten delegaties van de gemeentebesturen van Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort een plaatsbezoek aan Den Amer. De faciliteiten van Den Amer maar ook de ligging van het CC zijn perfect om er een vaccinatiecampagne te organiseren die uiteindelijk een aantal maanden zal blijven duren.

In Bekkevoort had schepen Benny Reviers eerder al aangegeven dat het gemeentebestuur een voorkeur had voor Den Amer in Diest.

Burgemeester Manu Claes bevestigde via Facebook dat Scherpenheuvel-Zichem zich aansluit bij die keuze maar hij komt wel met een opmerkelijke nuance. Inwoners van Messelbroek en Testelt zouden ook naar Aarschot kunnen voor hun spuitjes. Daar valt inderdaad iets voor te zeggen. Zeker Testelt heeft allicht een kortere verbinding naar Aarschot dan naar Diest.

Anderzijds moet nagegaan worden of de druk op beide centra min of meer evenwaardig verdeeld wordt. Aarschot moet ook de inwoners van Begijnendijk en Tielt-Winge verwerken.

Geef een reactie