Restaurant Melchior in Tienen krijgt 1ste Michelinster

Het is vandaag Verloren Maandag en dan komen er in veel Vlaamse gezinnen worstenbroodjes op de tafel. Voor de liefhebbers van het wat meer verfijnde culinaire aanbod was er vandaag ook lekkers. Het team van de Michelin gids maakte namelijk de sterren bekend die ze in België en Luxemburg uitreiken.

Het Hageland stond jarenlang niet of nauwelijks op de prestigieuze menukaart van Michelin maar daar komt verandering in.
In Leuven hadden EED en EssenCiel al een ster. In Oud-Heverlee waren dat Arenberg en Couvert couvert. Zij behouden die ster alle vier.

Het klinkt bizar maar covid-19 zorgde er vorig jaar voor dat Scherpenheuvel-Zichem er een sterrenrestaurant bij kreeg. Thijs Vervloet verkaste zijn restaurant Colette van Westerlo naar de terreinen van De Vijvers in Averbode. Dat gebeurde op het moment dat de horeca nog even open mocht maar wel strikte afstandsregels moest toepassen. In het huis van grootmoeder lukte dat niet voor de sterrenchef maar bij Bob Verbeeck heeft hij alle ruimte om zich verder te ontwikkelen, als het weer mag ten minste!. Restaurant Colette behoudt alleszins ook in de nieuwe locatie haar ster.

Ook La Belle in Geel mag de Michelinster een jaartje langer koesteren.

We krijgen er in het Hageland zelfs een extra sterrenrestaurant bij. Gilles Melchior zet met zijn restaurant Melchior Tienen op de culinaire kaart. Gilles Melchior is een innoverende kok die klassieke waarden koestert en benadert van uit een trendy invalshoek. Hij laat onder meer Japanse invloeden toe in zijn aanbod. Ook het pand waar Melchoir huist is een mix van klassieke elementen gecombineerd met designmeubelen en zelfs een graffitimuur op het terras.

Geef een reactie