Gemeeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem gaat live op Youtube

Bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn openbaar en dat was de voorbije maanden niet evident. In Diest worden de bijeenkomsten van de raad ondertussen gestreamd op Youtube. Je kan de vergadering van maandag 23 november hier herbekijken. Iedereen die de link heeft kan de vergadering dus online volgen. In principe loopt dat goed maar de laatste meeting ging het stemmen niet echt vlot. Het systeem dat men in Diest gebruikt laat toe dat alle gemeenteraadsleden hun stem individueel uitbrengen.

In Aarschot kiezen ze voor een streaming via Facebook. Je kan de vergadering volgen en ook herbekijken op de pagina @stadAarschot. De stemprocedure is daar anders. Enkel de fractieleiders stemmen wat in principe het democratisch gehalte van de vergadering enigszins verandert. De leden van de fracties hebben niet de mogelijkheid om een afwijkende stem uit te brengen maar dat is in de meeste gevallen theorie. Fracties stemmen bijna altijd unisono.

Ook in Scherpenheuvel-Zichem gaan ze raadszitting vanaf deze maand streamen via Youtube. Dat gebeurt de eerste keer op donderdag 26 november 2020 om 20.00 uur. Je kan de link naar de vergadering aanklikken op de website van de stad. 

In Bekkevoort gaat de gemeenteraad gewoon fysiek door en er is zelfs publiek welkom. Maximaal zeven mensen kunnen de vergadering bijwonen en in principe zijn twee van die plaatsen beschikbaar voor de pers. Wie de vergadering van 30 november live wil meemaken moet inschrijven via hilde.goedhuys@bekkevoort.be

Geef een reactie