Jasper Erkens brengt nieuwe single uit maar breekt voet bij opnames clip

Hij was amper vijftien jaar toen hij in Humo’s Rock Rally een zilveren plak pakte. Op zijn zestiende stond Jasper Erkens op het podium van Rock Werchter. Tot op heden is hij nog steeds de jongste snaak die dat ooit presteerde.

Het zou het begin worden van een zeer doordachte carrière waarin Jasper Erkens toch vooral koos om te investeren in zijn eigen ontwikkeling en talent. Het was Adele die hem in het oor fluisterde dat hij dat best zou doen in de Londense BRIT school. Dat gebeurde nadat hij het voorprogramma van deze grande dame van de popmuziek mocht spelen. Adele heeft er zelf de knepen van het vak geleerd maar ook ander schoon volk zoals Amy Winehouse en Katie Melua, om de bekendste namen te noemen, passeerden daar.

BRIT school in Londen

Jasper Erkens is een kind van onze streek. Hij woonde vroeger in Scherpenheuvel en Diest waar hij ook naar school ging. Voor zijn studies aan de BRIT school verkaste hij naar een kamertje in Londen. Hij speelt ’s avonds in muziekkroegen en bars en probeert de dingetjes uit die hij meekreeg op school. “Soms kwam de laatste klant zich verontschuldigen dat hij opstapte”, zegt hij daarover. “Dat was niet erg. Als ik maar kon spelen en inspiratie op doen.” De jonge artiest zal uiteindelijk vier jaar in Londen blijven. Hij ontwikkelt zich in die periode tot een van de beste singersongwriters van de Benelux en omstreken. Maar nog belangrijker is het netwerk dat hij opbouwt.

Samenwerking met topproducers

In Londen gaat Jasper zich meer toeleggen op een rol als producer. Hij werkt onder meer samen met Justin Parker, de man achte Video Games van Lana Del Rey. Jasper Erkens verhuist naar Amsterdam en hij tekent een contract bij Universal Music. Dat productiehuis is een autosnelweg naar de sterren voor artiesten die plooien voor de eisen van de commerciële industrie. Dat past niet helemaal bij het profiel van Jasper. Hij wil geen toegevingen doen op de creativiteit en de kwaliteit van zijn werk. Zijn tweede album Drawing a line wordt geproduceerd door Jim Eliot. Die werkt ook samen met Kylie Minogue en Ellie Goulding.

In 2014 staat Jasper Erkens als Altrego opnieuw op de podia van Werchter en Pukkelpop. De EP Altrego wordt gemixt en geproduceeerd door Valgeir Sigurdsson, de man achter Björk en Sigur Ros.

Tegenwoordig woont Jasper Erkens in Amsterdam maar hij pendelt nog vaak naar België. Meer bepaald naar Geel waar zijn moeder Rein Donders het knoertgezellige hotel Verlooy uitbaat.

De singersongwriter van weleer evolueerde in Amsterdam verder naar een rol als erg gereputeerde producer. Maar in dit vreemde jaar heeft hij toch opnieuw een eigen plaat vol gespeeld. Die verschijnt in het voorjaar van 2021. Deze week werd de single Guilt Trippin’ al gedropt. In de clip zie je de zanger ronddwalen in een riviertje en dat liep heel even heel erg fout. Het water was namelijk minder diep dan wat Jasper verwachtte. Hij sprong er iets te enthousiast in en brak zijn voet op twee plaatsen.

Je kan hieronder de videoclip bekijken van Guilt Trippin’

Einde 2019, in volle kerstperiode, speelde Jasper Erkens een paar keer in onze regio. In Aarschot stond hij in een tent op de Grote Markt geprogrammeerd met Mooneye. In Rillaar speelde Jasper In café Het Gemeentehuis bij Ronny De Rijck en in Diest stond hij op de planken van Nicky’s Catwalk bij Marc Smets.

Jasper Erkens had ook in 2020 nog wat boekingen staan in Vlaanderen maar het virus besliste daar anders over. Allicht kan die draad in 2021 weer opgepakt worden.

Geef een reactie