Corona-overtredingen door minderjarigen veel hoger in Diest als in Scherpenheuvel-Zichem

Gisteren maakte burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes bekend hoeveel overtredingen er in de stad werden vastgesteld tegen de coronamaatregelen. Dat waren er 156 in de periode van 19 maart tot 15 november en amper 16 ervan waren voor minderjarigen. Dat is dus 10%.

In de volledige politiezone ligt die verhouding echter anders. Dat blijkt uit cijfers van ROB-TV. Politiezone Demerdal noteerde in totaal over de ganse zone 447 overtredingen en 74 daarvan waren voor minderjarigen. Dat is dus 16,5% voor de totale zone maar de verhouding voor het gedeelte van de politiezone dat in Diest ligt is dus nog hoger en ligt op bijna 20%. Dat is het dubbele van Scherpenheuvel-Zichem.

In de ganse zone blijven samenscholingen het belangrijkste aandeel van de overtredingen uitmaken. Het zijn er 290. Overbodige verplaatsingen scoort als tweede hoogste met 106 overtredingen.

3 comments

 • Ghislain Briers

  Is een mogelijke verklaring dat in Diest veel meer “jongeren “ uit “ moeilijk bereikbare doelgroepen “ wonen ?

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

 • Wie heeft dit artikel geschreven?
  1. Het is hoger DAN, niet hoger als.
  2. In Scherpenheuvel-Zichem zijn geen middelbare scholen dus het is logisch dat de cijfers in Diest hoger liggen.
  Leer eerst de grammaticaregels correct toepassen en uw artikel fatsoenlijk onderbouwen voor je de jeugd weer in slecht daglicht zet.

 • … het is ‘veel hoger in Diest DAN in Scherpenheuvel’, niet ‘ALS’….

Geef een reactie