Leuven vergroent met aanplant van 36.100 stuks plantgoed en aanleg derde stadsbos

De groendienst van stad Leuven plant deze weken 15.700 vaste planten, 18.400 heesters, 100 bomen en 1.900 jonge struiken en bomen in een buurtbos.  Daarmee maken ze de stad opnieuw een stuk groener.

Met die vergroening speelt het stadsbestuur ook in op de toegenomen populariteit van wandelen. Tijdens de gezondheidscrisis maken veel meer mensen er een gewoonte van om regelmatig een wandeling in te lassen.

Grote werven

De planten en heesters komen op verschillende plaatsen in het stadscentrum en in de deelgemeenten. Volgens schepen van Openbaar groen Lalynn Wadera gebeurt dat deels ter vervanging van plantgoed, maar er komt ook veel nieuw vast groen bij. Een aantal grote werven waar veel nieuw plantgoed komt, zijn onder andere het Kantinepark in Heverlee, Tuin de Walque en de omgeving van het Noormannenpark.

Buurtbos

Naast deze jaarlijkse najaarsaanplant bereidt de groendienst momenteel nog de aanleg van een derde buurtbos voor. Dat komt aan de Centrale Werkplaatsen. Daarvoor koopt de stad nog 1.900 extra inheemse bomen en struiken aan. De stad plant het bos aan in de loop van december.

Plantgoed in eigen tuin

In december is het aan de Leuvenaars zelf. 153 inwoners kochten via de actie ‘Behaag je tuin’ plantgoed voor hun eigen tuin aan. De groendienst verdeelt die op 5 december.

Geef een reactie