Kledingophaling Lions Diest opnieuw uitgesteld door covid-19

De 30ste editie van de kledingophaling die Lions Club Diest, de Leo Club, de medewerkers van VZW De Bremberg en van VZW Martine Van Camp ieder jaar organiseren, wordt definitief geschrapt. In principe gebeurt die deur-aan-deur ophaling van oude kleding, schoenen en textiel einde april. Ze werd toen om evidente redenen uitgesteld. Covid-19 legde het openbaar leven op dat moment bijna volledig lam. .

De initiatiefnemers gingen ervan uit dat de pandemie sneller zou verdwijnen en stelden de ophaling uit naar zaterdag 26 september.  Ook dat is dus niet haalbaar.  Het virus lijkt de samenleving opnieuw bij de keel te grijpen. De nieuwe datum is nu vast geprikt op zaterdag 24 april 2021.

Voorzitter Bart Stals van Lions Diest roept wel op om oude kledij in een van de kledingcontainers van de vereniging te stoppen. Je vindt het lijstje onderaan. Nog beter is om het naar De Bremberg te brengen.  Daar staan drie grote groene zeecontainers en onder het afdak mag men steeds de zakken neerzetten.  De serviceclub heeft de inkomsten broodnodig. De opbrengst wordt gebruikt voor de aflossing van de leningslast van de vzw Martine Van camp. Zij bouwen momenteel een nieuw woon- en dagcentrum in de wijk van Poelske. Liosn Diest garandeert gedurende twintig jaar jaarlijks 60.000 euro. De serviceclub staat bovendien garant voor een renteloze lening van 700.000 euro. Eerder deed Lions Diest al een vergelijkbare geste voor De Bremberg.

De aannemer hoopt tegen het einde van het jaar de gebouwen te kunnen afwerken.  De afwerking gebeurt daarna door vrijwilligers. De verhuis is gepland in de lente van 2021. 

Uiteraard blijven giften ook nog steeds welkom.  Voor giften vanaf 40 euro op rekening IBAN BE37 7430 3878 2028 (Home Martine Van Camp) krijg je begin 2021 een fiscaal attest.

Lijst met kledingcontainers:

DIEST
 • Aan de kringloopwinkel
 • Parking Boudewijnvest
 • Eduard Robeynslaan 95
 • Speelhofstraat 8
 • Koningin Astridlaan 59
 • Huize St.-Augustinus
MOLENSTEDE
 • Bezigheidshome ‘Langenberg’
 • School ‘De Bremberg’
 • Dorpsplein aan de kerk
SCHAFFEN
 • Aan ontmoetingscentrum ‘Scafnis’
 • De spoorwegovergang van Schoonaarde
GEETBETS
 • In het centrum van Hogen parking Delhaize 
KAGGEVINNE
 • Ontmoetingscentrum ‘ ‘t Keteltje’ tegenover de kerk
HALEN – ZELEM
 • Parking Dancing Astrid

Geef een reactie