Bestuurders betrapt voor rijden onder invloed

Er werden vorig weekend nogal wat bestuurders betrapt op rijden onder invloed in de politiezone Demerdal.

Op zondagochtend 13 september omstreeks 01.00 uur reed de bestuurder van een Ford Focus op de Diestsebaan in Diest tegen een verkeersbord en kwam wat verder op de middenberm tot stilstand. De man vroeg aan een voorbijganger om hem mee te nemen en hem af te zetten bij zijn moeder.

Toen de politieploeg ter plaatse kwam vonden zij een voertuig dat niet meer kon rijden en moest afgesleept worden. Het onderzoek werd verder gezet door de lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo. De man werd aangetroffen maar weigerde een ademtest af te leggen.

Onder invloed

Een uur later controleerde een politieploeg in de Halensebaan in Diest een 39-jarige vrouw uit Heusden-Zolder. De vrouw was onder invloed van alcohol . Haar rijbewijs werd gedurende zes uur ingetrokken.

Op 14 september omstreeks 01.45 uur werd een 22-jarige bestuurder uit Herk-de-Stad gecontroleerd in de Edward Robeynslaan in Diest. Ook hij had te veel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden .

Geef een reactie