Diest | auto zonder bestuurder op drift en bus ramt afsluiting

Een bestuurder van een wagen moet stevig geschrokken zijn toen hij op maandag 14 september in de voormiddag plots een andere wagen de Delphine Alenuslaan in Diest achterwaarts zag oversteken. De wagen kwam aan de andere kant van de baan tot stilstand tegen een verlichtingspaal. Er bleek niemand in de wagen te zitten en de auto was op slot.
De eigenaar had blijkbaar het voertuig achter gelaten op een parkeerplaats die licht helde en daarbij vergeten om de handrem op te trekken . De wagen werd daarbij beschadigd, de paal niet. Omdat de eigenaar niet bereikbaar was, werd de wagen met een takelwagen netjes correct geparkeerd.

Even later stak een lijnbus, bestuurd door een 43-jarige man uit Beringen, in de Klappijstraat in Diest, enkele geparkeerde voertuigen voorbij. Door een asverschuiving moest de bus snel naar links uitwijken. Daarbij week het voertuig te ver uit en vernielde een houten afsluiting over een afstand van 15 meter. De palen van de afsluiting doorboorden de grille van de bus. Die kon niet meer verder rijden en moest afgesleept worden. Er raakte niemand gewond .

Geef een reactie