Bekkevoorts Volkstoneel schrapt seizoen 2021-2022

Toneelvereniging “Bekke-voorts volkstoneel” gooit de handdoek in de ring voor het ganse toneelseizoen 2020-2021. Dat maakt secretaris Jens Corten (foto) vandaag bekend. De verspreiding van covid-19 lijkt opnieuw uit de hand te lopen en de voorwaarden voor de heropstart van de vereniging zijn niet haalbaar.

De repetitieruimte voor 10 speler moet minimaal 10 m² zijn. Alle ramen moeten de ganse duur van de repetitie geopend blijven, ook in de winter. De vereniging mag geen snacks, ijsjes, belegde broodjes en hot-dogs verkopen en de capaciteit van de parochiezaal waar de vereniging haar voorstellingen brengt, is teruggebracht van 200 plaatsen naar maximum 30 plaatsen.

De toneelvereniging had nochtans ambitieuze plannen. Ze bestaan dit jaar veertig jaar en dat moest een stevig feestje worden. Topregisseur Wim Mertens was geboekt en er waren een paar nieuwe spelers aangetrokken. Die plannen gaan dus de koelkast in. Het Bekke-voorts volkstoneel neemt een sabbatjaar en hoopt om in september 2022 weer op de planken te staan. De speeldatums liggen zelfs al vast: vrijdag 21, zaterdag 22, zaterdag 29, zondag 30 januari 2022 en  vrijdag 4 en zaterdag 5 februari 2022.

Geef een reactie