Hilde Goedhuys laat werken Aquafin in privé naam stil leggen en niet als algemeen directeur in bekkevoort

De kranten van DPG media brachten vanmorgen een enigszins vreemd bericht. “De algemeen directeur van de gemeente Bekkevoort heeft de werken van Aquafin in de Tombergstraat in buurgemeente Tielt-Winge laten stilleggen“, stond er. Dat leek op een conflict te wijzen tussen de gemeentebesturen. Bekkevoort en Tielt-Winge hebben onlangs nog herhaald dat ze een partnership voor belangrijke projecten prefereren. Zelfs als kleine gemeenten zouden gedwongen worden om een fusie aan te gaan, zou die koppeling tussen beiden het ideale scenario zijn voor de twee besturen, ook al lopen ze daardoor een financiële bonus mis omdat ze na een fusie met mekaar, nog steeds onder het vereiste minimum aantal inwoners blijven dat door Vlaanderen wordt geopperd.

Stopzetting gebeurde in privé naam

Algemeen directeur van Bekkevoort Hilde Goedhuys bevestigt dat zij en haar ouders de werken in de Tombergstraat hebben laten stil leggen. Dat gebeurde echter niet als algemeen directeur maar vanuit haar privé situatie als inwoner van de gemeente. Hilde Goedhuys onderstreept dat ze verder geen inhoudelijke commentaar kan geven. Ze wil op die manier een compromis met bouwheer Aquafin alle verdere kansen geven.

Het artikel in HLN geeft aan dat de rijbaan, na de rioleringswerken, in haar oorspronkelijke staat moest hersteld worden. De rijbaan zou echter verplaatst en verbreed zijn. Bovendien is de hellingsgraad anders. De advocaat van Hilde Goedhuys voegt toe dat de bouwvergunning van Aquafin onwettig is. Ook burgemeester Beeken van Tielt-Winge bevestigt dat die vergunning moet geregulariseerd worden.

Geef een reactie