Diestenaar onder invloed bijt agent in het hoofd

Vorige zaterdag rond 15.20 uur kwam een 38-jarige man uit Diest met zijn wagen tot aan het politiekantoor in Diest gereden . Hij liet zijn wagen met geopend portier voor de ingangspoort achter en kwam zonder mondmasker de onthaalruimte binnen gestormd. Op dat moment begon hij te roepen en hij vertelde een onsamenhangend verhaal. De man was duidelijk onder invloed.

Omdat hij een gevaar vormde voor zichzelf en anderen werd hij door de politie overmeesterd en opgesloten in een doorgangscel. Daarbij werd een agent in het hoofd gebeten. Hij is een week werkonbekwaam. Hij werd ook getest op covid-19 maar het resultaat daarvan is nog niet bekend.

Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken. Het parket gaf opdracht tot een medisch onderzoek waarna de man opgenomen werd in een instelling.

Geef een reactie