Airbus A400M CT-2 maakt eerste testvlucht en komt binnenkort naar Melsbroek

De Airbus A400M Atlas met productienummer MSN106 heeft op donderdag 30 juli in de late namiddag zijn allereerste testvlucht succesvol uitgevoerd. Dat toestel is bestemd voor het Belgische leger en zal onder meer ingezet worden om para’s en materiaal te droppen. De vlucht vond plaats vanop de terreinen van de Airbus Final Assembly Line in het Spaanse Sevilla.

Tijdens die vlucht voerde een testploeg van Airbus Industry succesvol de volledige Production aircraft test manual uit. De MSN106 is de allereerste Airbus A400M van onze Belgische Luchtcomponent en draagt voortaan staartnummer CT-02.

Eerstdaags start een delegatie van de Luchtcomponent het opleveringsproces van het toestel. Zodra die laatste fase met succes afgerond is, kan het toestel opstijgen voor zijn vlucht naar zijn nieuwe thuisbasis: de 15 Wing Luchttransport in Melsbroek.

Geef een reactie