Aanleg parkings mariahal en spordel start weer op

De heraanleg van de parking achter de mariahal en van de nieuwe parking aan Spordel liggen momenteel stil. Dat was ook gepland. In het bedevaartseizoen zouden de werken tijdelijk stoppen om de bekende stroom wagens te kunnen opvangen. In het najaar, als de drukste maanden van de bedevaart achter de rug zijn, zou de werf weer opstarten.

Die slimme timing zou in de huidige omstandigheden wel eens een omgekeerd effect kunnen hebben. Momenteel is er om evidente redenen, geen stroom aan wagens maar als de medische crisis onder controle blijft kan die allicht in het najaar wel terug aanzwellen. Dat zal in de huidige omstandigheden alleszins gecontroleerd gebeuren maar net dan zou de behoefte aan ruimte wel eens groot kunnen zijn. Het lijkt dus niet opportuun om de werf net op dat moment op te starten.

De aannemer die de werken uitvoert in opdracht van de Vlaams Landmaatschappij, anticipeerde op die situatie en startte een paar weken geleden de werf weer op. De covid-19 crisis was al volop losgebarsten maar het was perfect mogelijk om een veilige afstand in te bouwen voor de arbeiders op de werf.

Die werken werden echter terug onderbroken omdat er op de parking deel a, waar gestart werd met de werken, beton werd getrokken. Die moet voldoende uitharden vooraleer er met zwaar verkeer mag over gereden worden. De aannemer had ook nog een tweede probleem. Er werden geen leveringen meer gedaan door betoncentrales, waarvan hij afhankelijk is. Andere werven, die hiervan niet afhankelijk waren konden in principe, als ze veilig werkten, wel verder door werken.

De periode van uitharden duurt minstens twee weken en is nu bijna afgelopen. Ook de levering van beton is weer mogelijk. De werf start deze week weer op en de afwerking van de parking deel a zou op 29 mei moeten afgerond zijn.

Pas nadat de nieuwe parking klaar is, start de aannemer met de heraanleg van de bestaande parking achter de mariahal. Er zal dus altijd één van de 2 parkeerplaatsen ter beschikking zijn.

Al deze afwijkingen in planning zijn een gevolg van de onderbreking door het corona gebeuren. Alles werd ook georganiseerd in regelmatig overleg door de VLM met  het gemeentebestuur, politie, veiligheidscoördinatie en de kerkfabriek.

One comment

Geef een reactie