Algemeen directeur Eva Poelemans stapt op bij stad Scherpenheuvel-Zichem

Een aantal bronnen van diverse politieke strekkingen bevestigen ons dat algemeen directeur van stad Scherpenheuvel-Zichem Eva Poelemans haar ontslag heeft aangeboden. De reden waarom ze dat deed is niet bekend gemaakt. Het is voorlopig ook niet bekend waar ze aan de slag gaat.

Eva Poelemans werkte van 2008 tot 2017 als stafmedewerker en jurist voor het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Ze stapte daarna over naar de Antwerp Management School waar ze researcher aan het Expertisecentrum Business Design & Innovation werd. Kort na haar overstap werd de functie van algemeen directeur ingevoerd in de stadsbesturen. Die functie combineerde de job van gemeentesecretaris en secretaris van het OCMW. Het stadsbestuur besteedde de selectie voor deze topfunctie uit aan een extern bureau. Meer dan dertig kandidaten deden mee aan de selectieproeven waaronder ook Eva Poelemans. Zij kwam als beste uit de selectie. Poelemans slaagde daarna ook voor het assessment dat ze verplicht moest meedoen.

Sterk juridisch geschoold

Eva Poelemans studeerde rechten aan de KULeuven en volgde een Masterclass Change Management aan de Antwerp Business School. Ze was daarna assistent aan het Instituut voor Sociaal Recht van de KULeuven. Van 2003 tot 2007 werkte Eva Poelemans als advocaat bij Advocatenkantoor Beelen in Leuven. In 2008 kwam ze in dienst bij de stad Scherpenheuvel-Zichem waar ze als stafmedewerker en jurist verantwoordelijk was voor de beleidsondersteuning van het gemeentebestuur en het autonoom gemeentebedrijf. Poelemans coördineerde in haar functie ook de opmaak van het meerjarenplan, het budget en de voortgangsrapportering. Ze werkte ook het interne controle systeem van de stad uit.

In de periodes van afwezigheid van de toenmalige stadssecretaris was Eva Poelemans waarnemend stadssecretaris en ze was ook lid van het managementteam. Poelemans was  verder secretaris van het autonoom gemeentebedrijf Patrimonium Scherpenheuvel-Zichem. In september 2017 stapte Eva Poelemans op bij de gemeente Scherpenheuvel-Zichem. In januari 2018 startte ze als researcher aan het expertisecentrum Business Design & Innovation bij de Antwerp Management School. Poelemans is ook docent aan de Provinciale Bestuursschool Vlaams-Brabant (PIVO). Sedert 1 september 2018 was Eva Poelemans algemeen directeur van de stad maar daar komt dus nu, al vrij snel, een einde aan.

Geef een reactie