Stikdraad wordt geen strikdraad. Vrijwilligers starten met naaien overschorten voor AZ Diest

Het AZ Diest heeft dringend overschorten nodig en die zijn niet meteen beschikbaar. Dat leek echter geen probleem te worden.

De vrijwilligers van Tarsenaal en een groep dames van vrouwenorganisatie Ferm blonken hun naaimachines op en gingen aan de slag. Ze kregen daarbij hulp van een expert uit de textielsector. Die wist in geen tijd de juiste stoffen bijeen te krijgen, hij zorgde voor passende patronen en bestelde stikdraad om de zaak aaneen te rijgen. Maar daar begon meteen ook een probleem. De stikdraad werd opgestuurd met een pakjesbezorger. Die zijn momenteel stevig overbevraagd en dus duurt de levertijd langer dan anders. Bovendien werken die bedrijven blind op automatische piloot. Niet alle pakjes zijn op alle momenten traceerbaar.

De naaiploeg stond dus in de startblokken, de stof lag welwillig te wachten en het patroon lag er perfect gesneden bij. Maar al die goodwill leek te struikelen over stikdraad. Facebook en Twitter werden opgetrommeld en reageerden massaal. Uiteindelijk kwam de oplossing van fotograaf Guy Meurs. Hij had het juiste telefoonnummer bij pakjesdienst DPD. Benoit De Ceuninck, drijvende kracht achter de eendjesrace, beet er zich in vast en in Diest weten ze wat dat betekent. Hij kreeg een gemotiveerde dame op de boekhouddienst van DPD zo ver om het pakje op te sporen. Dat lukte ook nog! De pakjesbezorger wilde mee en deze namiddag stond de stikdraad op de stoep bij Tarsenaal. Netjes geleverd met respect voor de sociale afstand!

Vrijdagochtend start een groep van dertig vrijwilligers met het naaien van de schorten. Probleem opgelost. Corona doet wondere dingen in Diest.

Geef een reactie