Carnavalstoet afgelast maar Zichem viert toch

Vanmorgen heeft burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes beslist om de carnavalstoet van Zichem af te lassen. Dat betekent echter niet dat er geen carnaval gevierd wordt in Zichem.

De burgemeester heeft zijn beslissing genomen na overleg met politie, brandweer en de technische diensten van de stad. Het windveld dat op ons afkomt heeft rukwinden tot 90 kilometer per uur volgens Manu Claes maar er zijn ook weermodellen die maxima tot 110 kilometer aangeven. Alleszins zijn de omstandigheden niet goed. Naast wind komt er ook heel veel regen mee.

Op Facebook hebben de meeste mensen begrip voor de beslissing. De ingreep is ook tijdig bekend gemaakt. De groepen waren nog niet vertrokken naar Zichem wat een hoop gehannes vermijdt. Vorig jaar moest burgemeester Claes de stoet in Schoonderbuken ook al aflassen en dat gebeurde op een moment dat al heel wat groepen ter plaatse waren.

De stoet wordt overigens ook niet definitief afgelast, de organisatoren gaan op zoek naar een andere datum. Alle andere activiteiten die maandag en dinsdag gepland staan gaan voorlopig wel door.

Een aantal groepen stonden al opgedirkt klaar om een stevig feestje te bouwen. Stoet of geen stoet, zij zijn niet van plan om thuis te blijven.

Ann Cuypers Menopoezen gaan toch een tourke doen in de plaatselijke cafeetjes 🍻🍻🍻

Lieve Van den Berghe Tja,straks toch iets gaan drinken ❗❗

Gwendoline Deflem Absoluut, wij gaan deze namiddag met de groep ook naar de cafeetjes, in kostuum 🤗🤗🤗

We kunnen dus voorlopig geen nieuwe beelden tonen van de stoet in Zichem maar we hebben natuurlijk wel die van vorig jaar nog in ons archief.