Betere ontsluiting voor Demertrefplaatsen in Zichem, Diest en Langdorp

Er werden recent extra infrastructuurwerken uitgevoerd aan drie van de vijf Demertrefplaatsen. Dat gebeurde om de toegankelijkheid van deze sites te verbeteren.

Aan het boerenkrijgplein in het Webbekoms Broek in Diest werd de trapconstructies vervangen. De oude trapblokken waren aan het wegzakken en de leuningen begonnen te rotten. Het werd dus tijd om de situatie wat veiliger te maken. Er is nu een nieuwe en stevige trap met natuurstenen treden. De site is onderdeel van de stadswallen. Daar start een negenjaarlijkse cyclus houthakbeheer. Ieder jaar wordt een gedeelte van de wallen selectief gekapt en na negen jaar is de ganse zone aan de beurt geweest en kan de cyclus opnieuw starten.

Aan de Platboot in Zichem en de Demertafel in Langdorp werd een  fietsenparking aangelegd. Bovendien werd de omgeving van de Demertafel wat groener: er werd een inheemse haag, een houtkant en een solitaire eik geplant.

Geef een reactie