Storm Ciara veroorzaakt grote schade aan paviljoen Dassenaerde

Storm Ciara haalde dan wel niet de voorspelde intensiteit, het windveld bleef erg lang hoge pieken halen. Maandagavond kwamen daar nog serieuze onweders bij en die hebben in Diest grote schade toegebracht aan het nieuwe paviljoen van Dassenaerde. Die nieuwbouw werd pas in 2017 geopend.

Maandagavond rond 22.30 uur zijn de hoogspanningskabels die boven het paviljoen lopen afgebroken en die zijn op het dak van het gebouw gevallen. Het is niet duidelijk of dat gebeurd is door de bliksem dan wel door de hevige rukwinden tijdens het onweer.

De buitencabine van de elektriciteit van Dassenaarde is volledig uitgebrand en de elektriciteitskast binnen in het gebouw is van de muur gerukt. De verlichtingsarmaturen zijn op de meeste plaatsen los gekomen en alle elektrische toestellen zijn allicht stuk.

De brandweer heeft ook de muren moeten open kappen om de brand in de spouwmuur te blussen.

Geef een reactie