Nieuwbouw KLJ Deurne ook beschikbaar voor andere verenigingen

Maandenlang hebben tientallen mensen een stuk van hun vrije tijd gespendeerd om te komen klussen in het nieuwe lokaal van KLJ-Deurne. Dat lokaal was dringend nodig. Het vorige prefabgebouwtje was al in bouwvallige toestand en toen een voertuig er tegenaan reed werd het helemaal onverantwoord.

Bouwen kost niet alleen moeite maar ook geld. In dit geval meer dan 100.000 euro. De vzw Open Deurne nam die verantwoordelijkheid op. De stad legde 40.000 euro in de pot en de provincie Vlaams-Brabant haalde 20.000 euro uit de Europese Leaderfondsen. De KLJ-ers knapten allerlei klusjes op om aan geld te geraken. Soms kwam de rekening van de vzw Open Deurne akelig dicht bij de bodem maar altijd weer waren een paar goede zielen bereid om de portefeuille open te trekken. Leveranciers gaven een extra korting of wilden wel even wachten tot de rekening kon betaald worden.

Vorige zaterdag kon er gefeest worden in Deurne. Het lokaal is eindelijk klaar. Klaar ook voor de toekomst want het is opgetrokken in duurzaam materiaal. Zondag organiseerde de jeugdbeweging de startdag van het nieuwe seizoen. Een honderdtal jongeren kunnen er iedere zondag terecht voor een dagje zinvolle vrijetijdsbesteding. Niet alleen de KLJ zal gebruik kunnen maken van het lokaal. Ook de andere verenigingen in het dorp of zelfs particulieren kunnen er hun activiteiten plannen en het lokaal afhuren.

Geef een reactie