Jan Van Roey al 25 jaar succesvol ondernemer in moeilijke horecasector

Horecazaken hebben het de laatste jaren niet altijd even makkelijk. De sector moest een oplossing vinden voor de strengere alcoholcontroles en de gewijzigde wetgeving op roken. Maar misschien is de grootste uitdaging nog wel de manier waarop mensen hun sociaal leven organiseren. De toog van het café is voor velen het algoritme van de sociale media geworden en daar spint de cafébaas weinig garen van.

De Biertempel

Er zijn uiteraard uitzonderingen. Kroegbazen pur-sang die op alle uitdagingen het passende antwoord vinden. Jan Van Roey is er zo eentje. Al vijfentwintig jaar staat hij achter de toog van De Biertempel, al staat hij daar lang niet alleen. Het café is een van de best beklante kroegen van de regio en de pintjes gaan er in snel tempo door de kelen. Dat tempo kan Jan lang niet meer alleen aan.

Jan Van Roey is in feite beenhouwer van opleiding maar hij heeft zijn ganse leven in de horeca doorgebracht. Al snel werd hij de uitbater van zijn eerste eigen kroeg, toen nog Het Haasken. Een paar jaar geleden veranderde Jan die naam en dat gebeurde niet zonder reden. De kroegbaas was niet langer gebonden aan een contract met een brouwerij. Als vrij café kon hij zijn assortiment stevig uitbreiden. Daar hoorde een andere naam bij. De Biertempel dus.

170 verschillende bieren en 8 soorten op vat

Jan Van Roey gaat permanent op zoek naar verrassende nieuwe bieren maar hij waakt er ook over dat dat ganse assortiment ook regelmatig gedronken worden. “Ik ben niet echt fan van bier in de kelder waar geen klanten voor zijn”, zegt hij. “Ik heb momenteel ongeveer 170 verschillende bieren op stock die allemaal regelmatig geconsumeerd worden. Er zijn ook acht bieren op vat beschikbaar en die worden stuk voor stuk zwaar geapprecieerd door de klanten.”

Den Apero en De Mout

Jan Van Roey verraste de voorbije zomer met de opening van een tweede zaak op de Grote Markt in Diest. Het gebouw had hij al in eigendom maar toen de uitbater stopte besloot Jan om de zaak zelf opnieuw in handen te nemen. Den Apero is eerder een loungebar waar je ook een kleine snack kunt eten. In het pand naast De Biertempel richtte hij ook al B&B De Mout in. Dat gastenverblijf heeft twee luxueus ingerichte kamers in een stijlvolle historische omgeving.

Horeca-ondernemer Jan Van Roey is klaar voor de volgende vijfentwintig jaar. Het geheim van zijn succes is simpel. “We zijn altijd open en ik ben zelf zo vaak mogelijk in mijn zaak”, zegt hij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.