Lady V and The Tennessee Trees scoren hoog in Het Gemeentehuis

“De cowboys komen naar het Gemeentehuis”,schreef kroegbaas en nachtburgemeester van Rillaar Ronny De Rijck op zijn Facebookpagina. Dat was maar deels wat we zagen toen we vrijdagavond het saloon binnenslopen. Op het podium van de muziekkroeg stonden drie vervaarlijk uitziende muzikanten met cowboyhoed, gewapend met gitaar en drums, en een stevig in de boots gestopte blonde cowgirl. Lady V was de naam.

Lady V draagt de broek

Die laatste liet er geen minuut twijfel over bestaan. Zij droeg de strakzittende broek. Lady V, thuis heet ze gewoon Veerle Vercammen, opende de show met I need never get old van Nathaniel Rateliff. De lat lag meteen hoog. Rasmuzikanten David Ronaldo en Lesley Verbeeck, samen de fantastische coverband The Black Sneakers, stonden aan de toog en zij konden dit wel smaken. This is the life van Amy Mc Donald zette diezelfde toon verder en daarna kwam een mix van klassiekers van onder meer Creedence Clearwater Revival, Johnny Cash, Bruce Springsteen en Tina Turner. These boots are made for walking van Nancy Sinatra kon, gezien het genre en de vestimentaire keuze van de lady cowgirl, maar moeilijk ontbreken. Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper was een verrassende maar gesmaakte keuze en Leef van André Hazes zorgt altijd voor sfeer maar voor ons hoeft het niet meteen tussen dit rijtje van klassiekers.

In het tweede gedeelte bleef de band uit hetzelfde repertoire putten. Deze keer met Als het avond is van Suzan en Freek als Nederlandstalig accentje, iets wat we al beter vonden passen. Thank God I’m a country boy van John Denver werd de bijna voorspelbare afsluiter.

Steengoede coverband

Lady V is een leadzangeres waar je als band kan op bouwen. Breed stembereik, presence, beweging en interactie met het publiek. Maar de band zette zelf ook een stevig staaltje muziek neer. De vriendelijk ogende Stanley Matthews op bas en Gery Jallo op drums zijn gewoon uitstekende muzikanten.

En dan was er nog Pete Corman uiteraard. Iets waar wij naar uitkeken. In The Voice ooit geselecteerd door Natalia, precies omwille van zijn keuze voor country. De man is een uitstekende leadgitarist maar als countryzanger komt hij ook vocaal sterk uit de verf. Dat liet hij vrijdag echter nauwelijks merken. Hij bleef wat voorzichtig als backing vocalist van Lady V acteren en dat was jammer. Als duo zouden ze mooie dingen kunnen neerzetten.

Lady V and the Tennessee Trees is overigens een steengoede coverband die in iedere setting voor ambiance zal zorgen. Voor mijn part mogen ze Stetsons opzetten en met lasso’s gooien maar ze moeten toch eens nadenken over hun imago als countryband. Hun repertoire gaat namelijk veel breder dan dat specifieke genre.

Gemeentehuis bouwt reputatie op

Ronny De Rijck investeert al wel eens meer in een avondje muziek. Onder meer The Joshua Bulls Experience, The Black Sneakers en The Mayor’s Town Hall Project stonden er al op het podium en dat is van het beste wat je in de regio kan beluisteren. Lady V and the Tennessee Trees mogen zich in dat illustere rijtje bijschrijven. Kroegbaas Ronny De Rijck mag zo verder doen in het Gemeentehuis. Temeer omdat de zaak uitstekend geschikt is voor dit soort van optredens. Voldoende ruimte maar toch ook met de gezelligheid van een bruine kroeg. De zaak bouwt ook een reputatie op in de muziekscene en dat zorgt ervoor dat er een publiek op af komt dat kwaliteit apprecieert. We kijken uit naar de volgende naam op de affiche.

Geef een reactie