Zuster Roza, het “maase” van pastoor Poels, werd net geen honderd jaar

“Het maase van Poelske”, noemden ze haar. Maase is in onze regio een schoon dialectwoord voor hulp in het huishouden. Meer dan 53 jaar deed zuster Roza die job bij de bekende pastoor Poels. Maar zuster Roza was veel meer dan louter een maase. Ze werkte actief mee in de wijkwerking van Poelske en deed ook op de speelpleinen van Dassenaerde erg nuttig werk. . Op het overlijdensbericht van Jozef Poels werd ze vermeld als pastoraal helpster en die omschrijving komt veel dichter bij de inhoud van haar eigenlijke opdracht. Later zou ze zich nog inspannen om haar bejaarde en vaak zieke medezusters te verzorgen.

Meer dan 53 jaar deed zuster Roza haar job. Jozef Poels overleed in 2015 en nu is ook de zuster zelf heengegaan. Ze werd 99 jaar. Ook legendes sterven.

Toen ze vorige zomer 99 jaar werd postte pastoor van Diest Felix Van Meerbergen dat op Facebook. Die update kreeg 368 interacties en 109 reacties. Hij werd ook 32 keer gedeeld. Zuster Roza werd op late leeftijd nog een icoon op de sociale media. Ze heeft duidelijk haar hemel verdiend bij de inwoners van Diest.

Geef een reactie