PABO sluit definitief de deuren – webshop overgenomen door marktleider EDC

Het licht gaat definitief uit in de erotiekzaak PABO tegenover de maansite in Diest. Overigens niet alleen in die shop maar ook in de andere negen zaken van PABO in België. De moedermaatschappij boven het pikante merk, Beate Ushe Group, werd vorige maand failliet verklaard. Even leek er hoop te zijn op een doorstart. Het Nederlandse EDC, Europa’s grootste retailer voor seksspeeltjes, was sterk geïnteresseerd maar neemt uiteindelijk enkel de webshops over. De fysieke winkels gaan dus dicht. De stockvoorraad wordt overgebracht naar de drie bestdraaiende winkels in Aartselaar, Roeselare en Wetteren. Wie nog een een speeltje, een gelletje of wat sexy lingerie nodig heeft kan het daar nog snel op de kop tikken tegen sterk verminderde prijzen.

Overnemer EDC is de moedermaatschappij achter EasyToys.nl. Die onlineshop biedt 14.000 artikelen aan en krijgt 100.000 bezoekers per dag. Het bedrijf heeft 140 mensen in dienst en draaide vorig jaar 22 miljoen euro omzet. Binnen drie jaar wil eigenaar Eric Idema dat cijfer opdrijven naar 50 miljoen euro. EDC produceert zelf in China en exporteert naar heel de wereld. Het is opmerkelijk dat een product waar een boomende markt voor bestaat, volledig terugplooit op onlineverkoop.

Geef een reactie