Diest.be kreeg vormelijk en inhoudelijk een complete remake

De website van de stad Diest ziet er sinds vandaag volledig anders uit. De indeling van de site vertrekt voortaan vanuit thema’s. Dat is een aanpak die bij veel populaire websites gebruikt wordt. De oude website vertrok vanuit diensten.

De site is ook responsive gemaakt. Dat betekent dat hij op ieder toestel in het correcte formaat toekomt. Laptops, tablets en smartphones hebben een ander formaat nodig. Sites die niet responsive zijn kunnen die diversiteit niet bieden.

De belangrijkste strategische verandering is de integratie van de sites van Toerisme Diest en van de jeuddienst in de moedersite van de stad. Daardoor vinden bezoekers alle info op één plaats. Op termijn worden de opties om ook andere stedelijke webdomeinen te integreren, onderzocht.

Vijf hoofdrubrieken én een zoekbalk

Niet enkel inhoudelijk, maar ook vormelijk kreeg de stedelijke website een volledige make-over. De homepage kreeg een frisse look, de navigatiestructuur is gebaseerd op thema’s en vertrekt niet meer vanuit verschillende diensten. Helemaal bovenaan de homepage vind je de sociale-mediakanalen en de info over vacatures. Onmiddellijk daaronder staan de vijf hoofdrubrieken: inwoners, ondernemers, ontspannen, toerisme en beleid.

  1. Inwoners: Hier vind je alle nuttige informatie die nuttig is voor de Diestenaren: leven en wonen, vervoer in de stad, openbare werken, veiligheid, …
  2. Ondernemers: Dit tabblad geeft informatie voor en over (startende) bedrijven/ handelszaken in de stad en over de landbouw.
  3. Ontspannen: Een zaal of materiaal huren? Op zoek naar een vereniging? Te weten komen wat er te doen is? Die informatie vind je in deze rubriek terug.
  4. Toerisme: Deze rubriek is een gids voor een bezoek aan de stad. Je vindt hier bezienswaardigheden, lekker eten en drinken, activiteiten, info over overnachten, …
  5. Beleid: Deze rubriek vertelt alles over de organisatie van de stad en het OCMW, alle diensten en over het bestuur. Wil je de gemeenteraad online volgen via de livestream of verslagen raadplegen? Dan kan dat hier.

Toptaken & online aanvragen

Een analyse van het websitebezoek toonde aan dat Diest.be het vaakst gebruikt wordt voor zaken zoals: het opzoeken van openingsuren, online aanvragen van documenten, een zaal huren, een afspraak met een stadsdienst of OCMW maken, info over het zwembad zoeken of een melding doen.

Daarom werden deze taken prominent op de homepage gezet. Dat moet de gebruiksvriendelijkheid van de website verhogen. Bezoekers kunnen vanaf nu ook een groot aantal attesten op een veilige manier online aanvragen via ons E-loket.

Geef een reactie