Politie in Diest en Aarschot heeft handen vol met drugs, alcohol en onverzekerd rijden

Het was een druk weekend voor de politiediensten in de regio. Drugs en alcohol in het verkeer en rijden zonder geldig rijbewijs lopen als een rode draad doorheen de politierapporten. Ook op het muziekfestival Aftrsun in Rillaar werden bezoekers met drugs opgepakt. De controles tijdens de truckshow in Bekkevoort waren dan weer allemaal negatief.

Niet verzekerd voertuig betrokken bij ongeval

De politie van zone Demerdal haalde op vrijdag 9 augustus om 19.30 uur op de Bredestraat in Scherpenheuvel-Zichem een bestuurder uit het verkeer. De  32-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem was niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. Even later, om 20.00 uur, gebeurde een verkeersongeval met stoffelijke schade op de Leuvensesteenweg in Diest. Een van de bestuurders, een 41-jarige man uit Bekkevoort, kon geen geldige verzekering kon voorleggen. Zijn voertuig werd getakeld.

Bromfietser heeft levenslang rijverbod

Op zaterdag 10 augustus omstreeks 18:00 uur werd op de Diestersteenweg in Diest, een bestuurder van een bromfiets uit het verkeer gehaald. De 32- jarige man uit Diest bleek een levenslang rijverbod te hebben. Zijn bromfiets werd onmiddellijk geïmmobiliseerd. Om 01:00 uur werd in de Statiestraat in Diest een bestuurder uit het verkeer gehaald. De 46-jarige man uit Diest legde een positieve ademtest (alcohol) af. Zijn rijbewijs werd voor de duur van zes uur ingehouden.Omstreeks 01:30 uur was op de Leuvensesteenweg in Diest een 31-jarige bestuurder uit Brussel aan de beurt. Hij legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

19-jarige bestuurder met vier passagiers test positief op drugs

In de Statiestraat in Diest legde een 19-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. In het voertuig zaten 4 passagiers, niettegenstaande de bestuurder slechts een voorlopig rijbewijs kon voorleggen. Bovendien was het voertuig niet geldig gekeurd. 

Zondagochtend 11 augustus omstreeks 03:00 uur ging de reeks gewoon verder. Op de Delphine Alenuslaan in Diest legde een 44-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem een positieve ademtest (alcohol) af. Zijn rijbewijs werd zes uur ingehouden.

Op maandag 12 augustus om 00:30 uur liep op de Halensebaan een 50-jarige vrouw uit Diest tegen de lamp. Ze legde een positieve ademtest (alcohol) af. Haar rijbewijs werd ingehouden voor de duur van 3 uur.

Soft- en harddrugs aangetroffen op Aftrsun

De politiezone Aarschot organiseerde een drugscontrole op het muziekfestival Aftrsun in Rillaar. Volgens regionale TV-zender ROB-TV werden daarbij een tiental agenten en twee drugshonden ingezet. Er werden 24 bezoekers betrapt met cannabis maar ze vonden ook cocaine, ketamine en speed. De politie controleerde in de omgeving ook meer dan 500 bestuurders op alcohol. Elf daarvan mochten hun rijbewijs inleveren.

Controles tijdens truckshow allemaal negatief

Het goede nieuws komt uit Bekkevoort. Tijdens de truckshow wordt uiteraard een pintje bier gedronken maar wij waren er zelf getuige van dat de meeste truckers dat op een bijzonder verantwoorde manier doen. Wie bijvoorbeeld meerijdt in het konvooi zorgt ervoor dat dit in alcoholvrije omstandigheden gebeurt. Dat blijkt ook uit een controle-actie van politiezone Hageland. Zij selecteerden vijftig bestuurders voor de start van de rondrit en die bliezen allemaal negatief. Truckers zijn niet alleen erg fier op hun vehikel, ze gaan er ook verantwoord mee om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.