Heraanleg fietspad Tiensevest in Leuven heeft impact op verkeer


Wie de volgende weken met de wagen in de buurt van de Tiensevest in Leuven moet zijn, let best even op. Er wordt namelijk gewerkt aan het fietspad op de Tiensevest, ter hoogte van KBC en het stadskantoor.  

Welke werken?
  • Het fietspad langs de Tiensevest wordt verlengd tot aan het Martelarenplein. 
  • De afscheiding tussen de rijbaan en het fietspad wordt opnieuw aangelegd zodat auto’s niet meer kunnen stationeren op het fietspad.
  • De weg naar de ondergrondse fietsenstalling onder het stadskantoor krijgt een betere aanduiding (tweerichtingsverkeer voor fietsers).
  • Alle niveauverschillen verdwijnen zodat fietsers geen drempels meer moeten op- en afrijden.
  • Er komen wegmarkeringen om de fietsrichtingen te verduidelijken.

Impact voor auto’s

Ter hoogte van KBC is de U-bocht niet mogelijk. Wie op de binnenring moet zijn kan aan de Tiensepoort omrijden via de Blijde Inkomststraat en de Maria Theresiastraat.

Doorgaand verkeer via de Oostertunnel (onder het Martelarenplein) blijft wel mogelijk. 

De weg naar de parkings van het stadskantoor, KBC en het Provinciehuis blijft vrij. Als je uit de parking rijdt, kan je alleen de Oostertunnel nemen; De U-bocht aan KBC is niet mogelijk. Ook de 8 kiss-and-ride-parkings voor het stadskantoor zijn niet beschikbaar. 

Impact voor fietsers  

Fietsers die van de Tiensepoort richting station/Martelarenplein willen, moeten dat doen via een tijdelijk fietspad op de rijweg. Van het station of Maria Theresiastraat richting Provinciehuis of Tiensepoort kan je via het fietspad langs de binnenring rijden. De ingang van de fietsenparking onder het stadskantoor blijft bereikbaar.

Bussen

Bussen rijden aan de Tiensepoort om via de Blijde Inkomststraat en de Maria Theresiastraat. Je vindt meer info op de website van De Lijn

Geef een reactie