Nieuwe speelzone Kazemat geopend in provinciedomein Halve Maan

Ze hadden bij de provincie Vlaams-Brabant geen betere dag kunnen kiezen voor de opening van de Kazemat in provinciedomein Halve Maan. De Kazemat is een nieuwingerichte speelzone die werd ingepland in een bomen- en dus schaduwrijke zone van het domein. Geen overbodigheid bij temperaturen die swingend veertig graden celcius passeerden.

De speelzone is een aaneenschakeling van platformen, torentjes, touwentunnels, touwennetten en sportenladders. Rond een van de eikenbomen werd een boomplatform gebouwd waar je met een glijbaan naar beneden kan. En er is opnieuw een kabelbaan. De toestellen zijn in ruwaandoend, natuurlijk maar robuust materiaal gebouwd waardoor ze perfect aansluiten met de omgeving. Al dat fraais heeft uiteraard ook een stevig prijzenkaartje van meer dan 90.000 euro. “We hebben voor duurzaam en erg stevig materiaal gekozen”, verklaarde provinciaal gedeputeerde An Schevenels. Naast de gedeputeerde waren ook domeinverantwoordelijke Ria Schepmans, burgemeester De Graef en schepen van Jeugd Rick Brans aanwezig bij de opening.

De kazemat is een meerwaarde in het aanbod van het het domein en de inplanting is verstandig gebeurd in een zone met schaduw die ook creativiteit toelaat. Het zal zaak zijn om de schaduwzoekende volwassenen uit de Kazemat weg te houden zodat de kinderen er zich volop kunnen uitleven.

Ondanks de loden hitte kwamen donderdag opnieuw massaal veel zonnekloppers naar de Halve Maan afgezakt. Na de middag werd het maximum van 5000 bezoekers bereikt. De politie was zichtbaar aanwezig aan de ingang van het domein. Er werden watersprinklers geplaatst en er waren zakjes met drinkwater beschikbaar.

Geef een reactie