Vluchtende bestuurder ramt huis in Diest

Een patrouille van politiezone Demerdal kreeg vorige donderdag omstreeks 20.15 uur op de Diestsestraat een wagen in het viezier die tegen hoge snelheid richting Diest reed. De interventieploeg besliste om de bestuurder aan een controle te onderwerpen maar die probeerde hen af te schudden, door nog sneller te gaan rijden en enkele gevaarlijke manoeuvres uit te voeren.

Op het moment dat de interventieploeg besloot om de overtredingen af te handelen op basis van de identificatie van de nummerplaat, zagen ze hoe de bestuurder in de Bredestraat in Diest de controle over het voertuig verloor en tegen de gevel van een woning terecht kwam. De bestuurder werd overgebracht naar het politiehuis van Diest voor verder onderzoek. De 37-jarige man uit Diest had geen rijbewijs en hij legde hij een positieve speekseltest (drugs) af.

Dezelfde dag werden in het centrum van Diest, 44 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. Die waren allemaal negatief. Een 21-jarige man uit Herk-De-Stad testte positief op cannabis. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. 22 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en 6 bestuurders werden betrapt op het gebruik van een mobiele telefoon terwijl ze reden.

Geef een reactie