Scherpenheuvel-Zichem gaat op zoek naar Duurzame Helden

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030.

Een overzicht van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s).

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Scherpenheuvel-Zichem die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangt de SDG-vlag uit aan het stadhuis en het stadsbestuur zet de eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Scherpenheuvel-Zichemse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. 

Scherpenheuvel-Zichem zoekt duurzame helden!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan kom jij allicht in aanmerking als Duurzame Held.

Is je buurman actief in meerdere verenigingen? Raapt je kind regelmatig zwerfvuil in de straat? Stimuleert je werkgever fietsen bij zijn werknemers? Zet de leerkracht zich in voor ontwikkelingswerk? Dan kan je hen nomineren als Duurzame Held! Dat kan via email naar info@scherpenheuvel-zichem.be Je doet dat best vóór 23 augustus 2019.

Het stadsbestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt zelf ook lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de stad, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Geef een reactie