Taalpunt in bib Diest officieel geopend

De bibliotheek in Diest en de dienst diversiteit startten in 2017 al met de uitbouw van het project Taalpunt. De bedoeling is om een fysieke plaats te hebben waar anderstaligen en mensen van hier die moeite hebben met schrijven en lezen van het Nederlands op een laagdrempelige manier die kennis kunnen verbeteren. In het Taalpunt vinden ze al het materiaal dat daarbij kan helpen. Er is ook iedere week een bijeenkomst van de Samenleesgroep.

De werking van Taalpunt draait volledig op vrijwilligers.

Het Taalpunt komt momenteel stevig op gang en daarom is het project vorige zaterdag officieel ingehuldigd. Burgemeester Christophe De Graef, schepen van Welzijn Monique De Dobbeleer, gedeputereerde Bart Nevens en Coördinator Taalpunt Diest Elien Rubens gaven een korte toepsraak. De aanwezigen konden kennis maken met de mogelijkheden van het Taalpunt. Er was animatie voor de kinderen.

Je kan bij Taalpunt terecht tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Elke zaterdag van 10 uur tot 12 uur is er een Samenleesgroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.