Zwembad Halve Maan opnieuw open

Gedeputeerde An Schevenels opende gisteren evenementensite Lunet op het provinciaal domein Halve Maan. Tijdens die opening kondigde zij aan dat ook het zwembad vanaf vandaag weer open gaat.

Het diepe zwembad bleef wekenlang gesloten omdat er drie waterlekken waren. Die zijn ondertussen hersteld. Op 10 mei kon het eerste lek gedicht worden. Na de heropstart bleek echter dat er nog een tweede lek was. Op 15 mei werd dit lek, onder de hoge wipplank, aangepakt. De moeilijke locatie van het lek zorgde ervoor dat er voorzichtig moest gegraven worden en bovendien was er een speciale plug nodig voor de dichting.  

“Na het herstel van beide lekken hadden we nog drie dagen nodig om het bad bij te vullen en het water te zuiveren en de ontsmettingsproducten toe te voegen zodat het weer zwemklaar is”, legt Ria Schepmans, domeinbeheerder van de Halve Maan, uit.

De bij de herstellingswerken gemaakte openingen moeten nog worden aangevuld en ook het beton van de kade moet nog hersteld worden. Men wacht echter nog even om die werken ook effectief uit te voeren om de situatie op de voet te kunnen volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.