Politie te paard kan vraag naar patrouilles nauwelijks volgen

Twee politieruiters van de federale politie patrouilleerden vrijdagavond in Testelt. Het team reed in de vroege vooravond een inspectieronde van 3,5 uur. Daarna nemen ze pauze om te eten en te drinken. Na de ravitaillering rijden ze opnieuw een ronde. Het team moet dan nog terug naar Brussel en de paarden moeten nog verzorgd worden.

In Scherpenheuvel-Zichem vinden dergelijke patrouilles een paar keer per maand plaats. De aanvraag komt van de lokale politiezone. De aanwezigheid van politie te paard heeft absoluut een ontradend effect op dievenbendes. Steeds meer gemeenten zijn overtuigd van het nut van dergelijke patrouilles. “Het aantal aanvragen overstijgt momenteel onze capaciteit”, zegt een van de agenten.

Momenteel zijn er iets meer dan 100 politieruiters en dat aantal stijgt binnenkort naar 120.

One comment

Geef een reactie