Imposante backstage Gitannekesfoor is tijdelijke eventlocatie

Het is een leuke traditie. De cursisten van de afdelingen Aanvullende Algemene Vorming, Nederlands voor Anderstaligen en Talen van CVO De Oranjerie in Diest organiseren bij het begin van de lente een multiculturele dag met hapjes en drankjes aan democratische prijzen. Het event is vooral voor internen bedoeld. Studenten die binnenlopen, leerkrachten die een snelle hap meepikken.

Dit jaar was de locatie toch enigszins speciaal. In de uitnodiging stond dat het feestje plaats zou vinden in de Transistor. Geen idee wat dat wel kon zijn maar we waren wel verrast. De Transistor blijkt de vroegere backstage van de Gitannekesfoor te zijn. Een complex maar bijzonder knap puzzelstukje met zware containers.

Willem Willems, een van de trekkers van de Gitannekesfoor en de bedenker van de Transistor, lurkt er aan een biertje. De Gitannekesfoor was een van de prettigst gestoorde festivals in West-Europa. Vorig jaar vond de tiende editie plaats en dat was meteen ook de laatste. De organisatoren lassen een pauze in om het concept te evalueren. Of er nog een Gitannekesfoor komt is niet zeker maar zeker ook niet uitgesloten.

Die evaluatie moet Willem ook maken voor de Transistor. Het imposante bouwwerk kan een paar maanden op de terreinen van De Oranjerie blijven maar uiteindelijk moet het weg. Willem gaat er een paar concerten organiseren en ook de Oranjerie gebruikt Transistor voor een paar events. Op 25 mei bijvoorbeeld, vindt de Leer- en beleefdag van de school voor volwassenonderwijs er plaats. Wat de uiteindelijke bestemming van de Transistor zal zijn is vandaag niet duidelijk.

Geef een reactie