Parcours Dwars door het Hageland in extremis aangepast. Sporza neemt plaats in van VTM

Het parcours van Dwars door het Hageland wordt dit jaar in extremis nog aangepast. Dat is een gevolg van een gesprek tussen organisator Nick Nuyens en burgemeester van Bekkevoort Hans Vandenberg.

Het zat burgemeester Vandenberg al een tijdje dwars dat de spectaculaire wielerwedstrijd zowat alle gemeenten in de buurt aandoet maar nauwelijks op het grondgebied van Bekkevoort passeert. Laat dat nu net de gemeente zijn waar landelijke wegen in het groen nog opvallend veel bewaard zijn. Nick Nuyens had wel oren naar dat argument. Dit jaar doet hij nog een inspanning om door het centrum van Bekkevoort te passeren het peloton trekt de gemeente binnen langs de Oude Tiensebaan om daarna via de Staatsbaan en de Steenberg het grondgebied weer te verlaten. Volgend jaar wil Nick Nuyens op zoek gaan naar een aantal offroad baantjes in de gemeente.

Napoleon Games Cycling Cup wordt Bingoal Cycling Cup

De wedstrijd wordt vanaf dit jaar overigens niet langer door VTM uitgezonden maar door Sporza. Dat is een gevolg van de sponsorwissel van het regelmatigheidscriterium waar Dwars door het Hageland deel van uitmaakt. Napoleon Games is niet langer hoofdsponsor en werd vervangen door Bingoal. Het criterium kwam met een afknapper op gang. De eerste wedstrijd, de GP Monseré, werd op 10 maart afgelast door de storm. De volgende wedstrijd staat nu pas op 26 mei op de agenda. Dat is de GP Marcel Kint.

Druk weekend voor Diest

De gepimpte promofietsen staan ondertussen op de ronde punten in Diest. Die moeten de aandacht vestigen op de organisatie. Dwars door het Hageland staat op vrijdag 21 juni op de agenda. In datzelfde weekend, op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni, is er Supermercado in Diest. Op zondag 23 juni komt daar nog de Eendjeskoers bovenop. Een stevige uitdaging voor de stadsdiensten.

Geef een reactie