Brandweer Vlaams-Brabant zone Oost beperkt impact uitslaande brand

Zondagochtend vernielde een uitslaande brand twee woningen in de Baslieklaan in Scherpenheuvel. Een derde woning liep rookschade op. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn maar de snelle ingreep van de brandweerkorpsen uit Scherpenheuvel en Diest beperkten de impact van de brand.

Het vuur begon in de slaapkamer van de woning van een dame van 89 jaar. Zij werd bij de brand ook gewond en kreeg veel rook binnen. De dame werd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar huis is volledig onbewoonbaar door een combinatie van het vuur en het bluswater.

Het vuur sloeg snel over naar de aanpalende woning en ook daar werd de bovenverdieping volledig in de as gelegd. Ook die woning is onbewoonbaar. Een derde woning liep rookschade op.

Twee korpsen van de zone Vlaams-Brabant Oost stuurden mensen en materiaal ter plaatse. De politie van zone Demerdal sloot de Basilieklaan gedeeltelijk af zodat de brandweer efficiënt kon ingrijpen. Een brandexpert moet de volgende dagen bepalen wat de oorzaak is van de brand.

Geef een reactie