Bekkevoort plaatst ondergrondse glascontainers

De gemeente Bekkevoort wil nog meer werk maken van een propere openbare ruimte. De glasbolsites zijn plaatsen waar vaak sluikstort wordt aangetroffen. Vaak slingeren er ook gebroken glazen voorwerpen en glassplinters rond. Om hieraan te verhelpen is de gemeente in samenwerking met EcoWerf gestart met het ondergronds brengen van de glasinzameling. 

Waar vind je deze ondergrondse glascontainers in Bekkevoort?

Op twee locaties in de gemeente kan je voortaan terecht aan ondergrondse glascontainers:

  • Op de parking aan de kerk in Wersbeek: hier werd een nieuwe site voor glasinzameling meteen ondergronds aangelegd
  • Aan het Jeugdhuis De Zwik werden de glasbolletjes vervangen door ondergrondse containers

Vele voordelen

Er zijn telkens twee containers: één voor wit glas en één voor gekleurd glas.

Op deze manier krijgen we een netter straatbeeld, maar ook een beperking van geluidshinder. Daarnaast kan er in elk exemplaar 4 m³ glas worden opgeslagen. Dat is veel meer dan de 2,8 m³ in de bovengrondse glasbollen. Bovendien is een ondergrondse container dankzij de lagere inwerpopening beter bereikbaar voor rolstoelgebruikers. 

One comment

Geef een reactie